Rozenhof TrouwringenRozenhof TrouwringenSchoolweg 60, 7924 PN, Veeningen0528 39 1222info@rozenhoftrouwringen.nlhttps://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.pngContant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club Internationalвぎвぎвぎ-вぎвぎвぎвぎMonday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointment
Favorieten (0) Klanten vertellen Afspraak maken 0528 39 1222 06 5464 0941
Rozenhof trouwringen

Gouden en witgouden ringen

UNIEKE TROUWRINGEN MET DIAMANTEN

Goud is de koning onder de edelmetalen. Een fijn vormgegeven ring van goud straalt ware liefde uit.

Gouden trouwringen

Goud is emotie, goud is warm en goud is het krachtigste edelmetaal om de verbondenheid tussen twee mensen mee uit te stralen. Vraag de vrouw van uw dromen ten huwelijk met een gouden ring en u toont haar uw pure liefde.

Witgoud en geelgoud

Goud is er in vele soorten. Geelgoud en witgoud zijn de twee meest gebruikte goudsoorten voor ringen. Beide zijn zeer geschikt om te versieren met een diamant. Puur goud is warm geel van kleur en een dicht, maar zacht materiaal. Voordat we uit goud een ring kunnen smeden moeten we het zuiveren en met een ander metaal mengen om het harder te maken.

De puurheid van goud

De puurheid van goud voor sieraden geven we aan in karaat. Zuiver goud is 24 karaat. In Nederland komen vooral 14 karaat (58,5% goud), 18 karaat (75% goud) en 22 karaat (91,6% goud) voor.

BICOLOR TROUWRINGENMET DIAMANTEN

Goud ontstaat uit vloeibaar magma en wordt gevonden als stofgoud, goudader of in klompjes. Het meeste goud wordt gevonden in Afrika. Ook in Rusland, Roemenië en Noord-Amerika wordt goud gevonden. Goudaders liggen vaak op plekken met een vulkanische ondergrond.

De mens is dol op goud en ziet het als een waardevol materiaal. Waarschijnlijk was goud het eerste metaal dat de mens leerde kennen. Egyptische hiëroglyfen van bijna 3000 jaar geleden laten zien dat goud toen al werd gebruikt als betaalmiddel. De Azteken en Inca's stonden ook bekend om hun overvloedige hoeveelheden gouden sieraden, vaak kunstig bewerkt met schitterende edelstenen als robijnen, smaragden en natuurlijk diamanten.

Gouden sieraden zijn roest- en corrosievrij en kunnen in bijna elk ontwerp gesmeed worden. Gecombineerd met de glans van goud en de mystieke beleving van goud is dit edelmetaal het meest populair voor het maken van sieraden. Bijna 80% van alle goud wordt gebruikt voor sieraden.

DIAMANT TROUWRINGEN IN WITGOUD EN ROODGOUD

Goud legering

Goud wordt gemengd met andere metalen om het steviger te maken. Hierdoor krijgt goud een andere kleur en wordt de hardheid beter. Goud wordt meestal gemengd met koper en zilver. En legering van goud met palladium zorgt voor een koelere uitstraling. Een dergelijke legering noemen we witgoud.

Bent u op zoek naar die ene speciale gouden ring om uw huwelijksaanzoek of bruiloft compleet te maken?

 

 

Ga terug naar Blog >>
Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.
© Rozenhof Trouwringen 2024 - Beoordeling door klanten: 9.5вЂ/10 Вュ 285 beoordelingen

Beste Klanten,

Wij zijn dagelijks geopend van
10:00 t/m 22:00 op afspraak!

Letop: 1 Bruidspaar per keer

Lees meer in onze blog

Sluit Bericht
Top