Rozenhof TrouwringenRozenhof TrouwringenSchoolweg 60, 7924 PN, Veeningen0528 39 1222info@rozenhoftrouwringen.nlhttps://www.rozenhoftrouwringen.nl/img/rozenhof_og.pngContant, PIN, VVV Cadeaubon, Maestro, Visa, American Express, Diners Club International€€€-€€€€Monday through Sunday from 10:00 tot 22:00, by appointmentKlanten beoordelen ons met 9.4/10 op basis van 243 reviews
Favorieten (0) Klanten vertellen Afspraak maken 0528 39 1222 06 5464 0941
Rozenhof trouwringen

Platina en palladium ringen

Platina trouwringen

Platina is van nature wit. Het is het duurzaamste, zuiverste en zeldzaamste edelmetaal ter wereld. Platina wordt, in tegenstelling tot goud, bijna in haar zuiverste vorm gebruikt. Platina sieraden beschadigen bijna niet en verbleken niet en gaan daardoor een leven lang mee.

Vraag uw droomvrouw ten huwelijk met een ring van platina of palladium en u toont onverwoestbare liefde en trouw. U symboliseert een leven lang samenzijn met de perfecte rondingen van een platina ring. Zeker als u de ring vervolmaakt met een prachtige diamant. Meer kunt u uw geliefde niet geven.

Rozenhof Trouwringen heeft de grootste collectie platina en palladium Trouwringen van Nederland.

De witte glans van platina

Platina betekent 'klein zilver'. Die naam kreeg het van de Spanjaarden die het tegenkwamen bij hun rooftochten in Zuid-Amerika. De Spanjaarden dachten dat het een mengvorm van zilver was en beschouwden het als waardeloos. Platina is 60% zwaarder dan goud en daarmee het zwaarste edelmetaal.
Een platina ring met een diamant erin staat voor de ware liefde tussen het edelste metaal en de keizer van de edelstenen. Louis Cartier was de eerste die een diamant in een platina ring verwerkte. Dit betekende een eeuwigdurend huwelijk: het vuur van de diamant komt het beste naar voren als zij ingebed is in de heldere glans van de witte platinaring.

Platina en diamant vormen een koningspaar. Samen zijn ze een fascinerende liefdesgeschiedenis die de mens al vanaf het eind van de 19e eeuw in haar greep houdt. Dit koningspaar is de volmaakte combinatie om uw huwelijksaanzoek te completeren.

De Egyptenaren gebruikten platina als eerste. Later combineerden de Inca's platina met geelgoud en creëerde zo de meest fantastische en tot de verbeelding sprekende sieraden. Het eerste sieraad van platina dat we in Europa tegenkomen werd rond 1790 door een Franse goudsmid gemaakt voor de Franse koning Louis XVI. Hij riep platina vervolgens uit tot 'het enige edelmetaal dat geschikt is voor koninklijk bloed'.

 

Ga terug naar Blog >>
Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.
© Rozenhof Trouwringen 2021 - Beoordeling door klanten: 9.5​/10 ­ 285 beoordelingen

Beste Klanten,

Wij zijn dagelijks geopend van
10:00 t/m 22:00 op afspraak!

Letop: 1 Bruidspaar per keer

Lees meer in onze blog

Sluit Bericht
Top